LIDIJA NE BI BILA UBIJENA DA JE SUĐENJE POČELO RANIJE Reči koje slamaju srce - Nemanja neutešan zbog smrti sestre

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2022, 09:55

"LIDIJA NE BI BILA UBIJENA DA JE SUĐENJE POČELO RANIJE" Reči koje slamaju srce - Nemanja neutešan zbog smrti sestre

Suđenje, koje je više puta odlagano, trebalo je da bude održano 14. septembra i odnosilo se na još jednu dugu seriju maltretiranja koje je žena pretrpela od 2012. do 2018. godine

Nemanja, brat Lidije Miljković, koju je u sredu ujutru u Vićenci ubio bivši suprug Zlatan Vasiljević, rekao je da bi njegova sestra još uvek bila živa da je suđenje koje su čekali počelo ranije.

- Zlatan se nikad nije iskupio, bio je manipulator. A da je suđenje koje smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čekali zbog događaja koji su se desili 2018. počelo ranije, Lidija bi i dalje bila ovde - poverio se Nemanja advokatu Stefanu Peronu.

Advokat je pratio članove porodice žrtve na suđenju koje je trebalo da bude održano 14. septembra i odnosilo se na još jednu dugu seriju maltretiranja koje je žena pretrpela od 2012. do 2018. godine.

Upravo o ovom ročištu stižu optužbe Lidijinog brata i ostalih članova porodice, uvereni da je brži tok sudskog postupka mogao ženi da spasi život. Ali sada je prekasno.

- Taj proces zapravo nikada nije ni počeo, samo 2021. godine bilo je pet ročišta pred sudijom Amedorom sa isto toliko odlaganja - rekao je advokat Peron.

Prvo pripremno ročište bilo je zakazano za 27. maj 2021. godine, ali je potom ažurirano na naredni 23. jun da bi se zakazala preliminarna istraga koja je, međutim, dalje odložena za 13. jul.

U tom trenutku, ročište je odloženo za 5. oktobar 2021, ali je zatim opet odloženo za 26. april. 2022.

- Tog datuma je morala da se održi rasprava, a samim tim i presuda. Istraga je završena - podvlači advokat Peron. Umesto toga, suđenje se nije završilo. Čak ni ovaj put. I to zato što je tužilac odlučio da unese male izmene u optužbu.

- Odbrana Vasiljevića (koju zastupa advokat Alesandra Neri) htela je da zaključi aferu sporazumom o priznanju krivice u nastavku (u pogledu krivičnog dela za koje je optuženi već osuđen), a tužilac Parisi je usmeno dao saglasnost. Ali mi smo se tome usprotivili. To je bilo nešto što nije bilo. A onda evo daljeg odlaganja, za naredni 14. septembar kada, nažalost, neće biti kazne - rekao je advokat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"DA JE SUĐENJE ZLATANU POČELO RANIJE, LIDIJA BI BILA ŽIVA" Da li je italijanski sud mogao da spreči smrt Srpkinje?

Izvor: Blic, 12.Jun.2022

Nemanja, brat Lidije Miljković, koju je u sredu ujutru u Vićenci ubio bivši suprug Zlatan Vasiljević, rekao je da bi njegova sestra još uvek bila živa da je suđenje koje su čekali počelo ranije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.