LICEMERJE ZAPADA! Udaraju na Srbiju zbog PANCIRA, a Hrvate i Albance ZASIPAJU ORUŽJEM vrednim MILIJARDAMA EVRA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LICEMERJE ZAPADA! Udaraju na Srbiju zbog "PANCIRA", a Hrvate i Albance ZASIPAJU ORUŽJEM vrednim MILIJARDAMA EVRA

Sjedinjene Američke Države i ostale zapadne sile definitivno su pokazale svoje licemerje, koji su sve otvorenije neprijateljski nastrojeni prema našoj zemlji. 

Vašington našoj zemlji sada preti sankcijama zbog nabavke ruskog raketnog sistema "pancir" i dopremanja S-400 na vojnu vežbu Slovenski štit, a SAD i njihovi NATO partneri su za 12 godina, od 2007. do 2019, Hrvatima, Albancima i drugim susedima doinrali i prodali oružje i vojnu opremu u vrednosti od 4.9 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dolara.

Istovremeno, precizni podaci pokazuju da su SAD u istom periodu Srbiji donirale tek 25.96 miliona evra u vojnoj pomoći. U istom periodu je Amerika zemljama u regionu – Hrvatskoj, lažnoj državi Kosovo, Bugarskoj, Crnoj Gori, Mađarskoj i Severnoj Makedoniji poklonila naoružanje u vrednosti od čak 687 miliona evra. Hrvatska je po vrlo povoljnim uslovima nabavila i 16 jurišnih helikoptera "kajova", 18 različitih borbenih sistema, 305 oklopnih vozila, a isporučeni su im i helikopteri "blekhok", vozila "hamer" i brojno drugo oružje i oruđe.

U.S. to donate 16 used Kiowa helicopters to Croatiahttps://t.co/voS38LVwDa pic.twitter.com/jrJgoWVVBp

— Defence blog (@Defence_blog) November 20, 2015

Kada se sabere koliko su SAD i druge zapadne sile donirale i prodale oružja srpskim susedima u poslednjih 12 godina, dolazi se do frapantne cifre od 4.997.580.000 evra!

Dakle, Zapadu nije problem da ulaže milijarde i milijarde evra u naoružanje svih naših komšija, ali im zato smeta kada Srbija od Rusije nabavlja odbrambene PVO sisteme.

To je juče i zvanično potvrdio izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer. On je izrazio zabrinutost zbog prisustva ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i istakao je da bi, ako Beograd kupi rusku vojnu opremu, to vodilo riziku da nam se uvedu posebne sankcije.

- Postoji doza zabrinutosti zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na teritoriji Srbije, ali i zbog mogućnosti da Srbija zahteva specifične ruske sisteme, što bi vodilo riziku da joj se uvedu posebne sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme. Ipak, nadamo se da su naši srpski partneri svesni toga i da će biti oprezni sa takvim transakcijama – prokomentarisao je Palmer, a u vrlo sličnom tonu i u isto vreme oglasio se i bivši premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj, koji je rekao da se Srbija naoružava ruskim i kineskim oružjem da bi krenula u rat na Kosovu, iako je sasvim jasno da Srbija oružje kupuje radi odbrane.

RAKETNI KIŠOBRAN Ovako na delu izgleda "PANCIR", PVO sistem koji će Srbija kupiti od Rusije (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.