LICA ZLA: Ovo su policijski monstrumi koji su ubili Džordža Flojda (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 11:19

LICA ZLA: Ovo su policijski monstrumi koji su ubili Džordža Flojda (FOTO/VIDEO)

Flojd je ležao licem na tlu, imao je lisice, molio za pomoć i ponavljao da ne može da diše pre nego što je prestao da se pomera.

Bivši policajac Derek Čuvin, odgovoran za smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, imao je 18 prijava koje su protiv njega podnesene, javlja policijska uprava u Mineapolisu, a prenosi CNN.

Ne zna se na šta su se odnosile pritužbe, a sama uprava nije pružila dodatne detalje.

Čuvin je otpušten zajedno s još tri policajca koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su bili prisutni. Podsetimo, Džordž Flojd je umro u ponedeljak. Njegov susret s policijom snimio je prolaznik.

Na snimku je Flojd ležao licem na tlu, imao je lisice, molio za pomoć i ponavljao da ne može da diše pre nego što je prestao da se pomera.

Celo to vreme policajac mu je vrat držao priklješten kolenom. Sve je počelo tako što je radnik prodavnice pozvao policiju jer je Flojd navodno pokušao da plati lažnom novčanicom od 20 dolara.

Ipak, Čuvin nije bio jedini policajac na mestu događaja.

THE MURDERER: DERECK CHAUVIN

THE ACCOMPLICE: TOU THAO#BlackLivesMatter #GeorgeFloyd pic.twitter.com/iOiNSie99L

— MOTSWANA (@LEPARA_7) May 26, 2020

Jedan od njih je bio i Tou Tao protiv kojeg je podneseno šest pritužbi, a jedna je još uvek otvorena.

Godine 2017. Lamar Ferguson pokrenuo je tužbu u kojoj je tvrdio kako su ga Tao i još jedan službenik podvrgli "okrutnoj i neobičnoj" kazni pri hapšenju u 2014. godine.

Prema tužbi, navedeni policajci koristili su "neverovatnu silu, uključujući udarce, dok je Ferguson bio nesposoban da se odbrani jer je vezan lisicama". Kao rezultat, Ferguson je imao polomljene zube i teže povrede, stoji u tužbi.

Grad Mineapolis platio je Fergusonu i njegovom advokatu 25 hiljada dolara kako bi se nagodili, piše CNN.

Pet ih je zaključeno bez disciplinskih postupaka. Druga dva službenika nisu imali pritužbi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.