LEŠTANE JE MOGLO DA NESTANE SA LICA ZEMLJE: Izbegnut najgori scenario, ova stvar je spasila meštane (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2021, 20:31

LEŠTANE JE MOGLO DA NESTANE SA LICA ZEMLJE: Izbegnut najgori scenario, ova stvar je spasila meštane (FOTO)

Uviđaj na mestu eksplozije u krugu fabrike EdePro u Leštanima još nije završen biće nastavljen narednih dana.

Zbog bezbednosti kriminalističkih inspektora i istražitelja uviđaj je počeo dva dana posle eksplozije, kada su KD ekipe policije završile svoj deo posla u krugu fabrike i omogućile bezbedan pristup istražnim organima.

Po nalogu II OJT, inspektori Odeljenja za istraživanje explozija, požara i havarijara UKP nastaviće istragu kako bi se utvrdio uzrok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << eksplozije u kojoj su tri osobe poginule, a 15 je teže i lakše povređeno. Za sada je utvrđeno da su bedemi u krugu fabrike spasili živote građana koji žive u okolini, jer su betonski, armirani zidovi zaustavili i sprečili lansiranje određenog broja aktiviranih raketa ka naseljenom mestu Leštane.

Kako bi se utvrdile činjenice, nakon zdravstvenog oporavka, povređene osobe daće iskaze istražnim organima. U magacinu je bilo 500 raketa. U ovom trenutku još se ne zna koliko je raketa stvarno eksplodiralo, a koliko je odbačeno inercijom nakon snažne detonacije. Takođe, biće obavljen niz veštačenja, između ostalog raketnog goriva, raketa, materijala, komponenata.

Biće izuzeti i pregledani snimci sa bezbednosnih kamera. U istragu bi trebalo da budu uključeni i stručnjaci iz NKTC.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.