LEPA VEST ZA RODITELJE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Ko vrtić plati na vreme plaća samo pola cene

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 17:40

LEPA VEST ZA RODITELJE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Ko vrtić plati na vreme plaća samo pola cene

Odluku je donelo Opštinsko veće Smederevske Palanke.

Od prvog marta ove godine cena boravka u vrtićima u Smederevskoj Palanci biće 50 odsto umanjena za svako dete čiji roditelji račun za boravak deteta u predškolskoj ustanovi izmire do dvadesetog u mesecu.

Roditelji za jedno dete sada plaćaju mesečnu naknadu od 6.140 dinara. Ukoliko iskoriste ovu pogodnost ubuduće će plaćati 3.070 dinara.

- Cena boravka u našem vrtiću je najniža u regionu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ali učinili smo i dodatni napor i u budžetu izdvojili dodatna sredstva da roditeljima još više smanjimo izdatke iz kućnog budžeta – kaže Nikola Vučen, predsednik palanačke opštine.

Vučen, koji je i nosilac liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ na izborima za odbornike Skupštine opštine Smederevska Palanka, koji su raspisani za 3. april ističe da su ova i slične mere moguće zahvaljujući činjenici da je Vlada Srbije izdvojila ogromna sredstva da koliko-toliko teško stanje u kojem je ovu opštinu ostavila prethodna vlast.

Između ostalog, Opština, javna preduzeća i ustanove dugovale su više od tri milijarde dinara, što su tri godišnja opštinska budžeta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.