LEKARI U SRBIJI MOGU DA OTKRIJU KORONU I PRE NEGO ŠTO TEST POKAŽE ZARAZU: Ovi su glavni pregledi za to

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 16:32

LEKARI U SRBIJI MOGU DA OTKRIJU KORONU I PRE NEGO ŠTO TEST POKAŽE ZARAZU: Ovi su glavni pregledi za to

Ministar Lončar ističe da - test nije taj koji leči.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na današnjoj konferenciji otkrio kako može lekar da proceni da li osoba ima korona virus bez PCR testa.

Ministar Lončar ističe da "test nije taj koji leči".

- Danas već i bez testa, na osnovu snimka pluća i pregleda, na osnovu labratorije, tj. krvne slike i gasne analize, sa većom  verovatnoćom, mislim večom nego test mogu da procene o čemu se radi i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krenu sa terapijom. Prema tome odgovorno tvrdim da ne postoji u Srbiji, da je neko čekao tekst, da je došlo do zastoja... Takvih je malo, njih dvoje, troje, desetero, petnaest... - kazao je Lončar.

On je na kraju naglasio da lekari mogu da daju terapiju bez PCR testa.

- Prioritet su ljudi sa simptomima mogu da se leče i bez testa, jer su naši  lekari došli u fazu da i bez testa mogu da procene o čemu se radi i da daju terapiju - zaključio je dr Lončar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.