Izvor: Blic, 13.Okt.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"LEKAR NAM NI SAUČEŠĆE NIJE IZJAVIO" Bolna tišina u domu malog Radenka dan nakon sahrane

Dan nakon što su sahranili sina Radenka, koji je preminuo zbog sepse, nastale posle preloma leve ruke, porodica Nikodinović iz Kozjaka kod Lozice ogorčena je zbog ponašanja lekara dr Dobrivoja Bojanića, kojeg smatraju krivim za nestručno pruženu medicinsku pomoć i nesreću koja ih je snašla.

Nikodinovići ne mogu da veruju da im barem saučešće nije izjavio posle svega što se izdešavalo. Poslednji put su ga videli u petak, 7. oktobra, u beogradskom Institutu za majku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dete, dan pre nego što je njihov sin izgubio bitku za život.

– Supruga Zorica je videla doktora Bojanića u petak, kasno popodne jer je, kako joj je rečeno, došao da obiđe dete. Samo mu je kazala da više nemaju šta da razgovaraju i da je on svoje uradio tako kako je uradio – kaže Milan, dečakov otac.

On je potvrdio da su iz lozničke Opšte bolnice dolazili, sada već bivša direktorica dr Mira Vučetić i njen pomoćnik, dan pre sahrane, da izjave saučešće porodici, ali da se doktor Bojanić više nije oglašavao.

– Naravno da smo ih primili u kuću najnormalnije, bez ikakvih problema. Doktor Zoran Kovačević, koji je sada postavljen na mesto v. d. direktora je dobar čovek i video sam da mu je bilo teško. Razočarani smo jer dr Bojanić nije poslao barem telegram saučešća, ako nije mogao da nas pozove. To bi bilo ljudski, ali nam se nije javljao iako je na dan sahrane bio u Loznici, kako smo čuli, da bi dao izjavu u policiji – priča Milan.

Na sahrani nesrećnog dečaka, u bolnoj tišini ispred kuće Nikodinovića samo su se mogli čuti komentari osude lekara jer i pored evidentne greške nije smogao snage da sam skine beli mantil.

– Na njegovom mestu, sam bih okačio beli mantil o klin i prestao tim poslom da se bavim. Ne mogu da verujem da bi on posle ovoga mogao ponovo da radi u ordinaciji normalno a da pacijenti i dalje imaju poverenja u njega – čulo se od prijatelja i komšija tokom sahrane kojoj je prisustvovalo oko hiljadu ljudi.

Dečakov otac Milan je potvrdio „Blicu“ da su njegovi drugari organizovali postavljanje Radenkove fotografije na nekoliko bilborda, kako bi ukazali na propust koji je napravljen u bolnici, ali i poručili da neko za takve stvari mora da odgovara. Još je rekao da su njegovi prijatelji predložili i mirno protestno okpljanje u Loznici, ali da to mora biti prijavljena policiji i da termin još nije utvrđen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.