Kuršumlija: I Gvozdeni puk učestvuje na izborima

Izvor: B92, 12.Apr.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: I "Gvozdeni puk" učestvuje na izborima

Kuršumlija -- Pred lokalne izbore u Kuršumliji odbornički kandidati osmislili su razne načine promovisanja, pod raznim imenima i sloganima.

Tako grupacija Gvozdeni puk, u koaliciji s jednim Rusinom i jednim Bugarinom, vodi kampanju u maskirnim uniformama.

Pod imenom “Gvozdenog puka“, čuvenom iz Prvog svetskog rata na predstojećim izborima u Kuršumliji nastupiće jedna potpuno neobična grupacija.

“Mi ćemo nastupati kao jedna revolucionarna organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji i naravno da ćemo sve menjati na bolje. Naš stajling je drugačiji od ostalih. Dosta nam je uglađenih koji nose odela od po 2.000 ili 3.000 evra. Mi smo jednostavno radničko-seljačka opcija“, rekao je Dejan Milošević iz te organizacije.

Grupacija Gvozdeni puk na lokalnim izborima nastupa u koaliciji sa Bugarima i Rusinima, pod koalicionim sloganom “Tova sme nie“, pa ko razume.

Inače, u Kuršumliji prema poslednjem popisu žive jedan Bugarin i jedan Rusin.

Gvozdeni puk promoviše slogan da nisu svi isti, pa i kampanju rade drugačije.

“Isprskali smo kontejnere, zarđale panoe, stare zidove, raskrsnice, gde se prolazi, gde to nikome ne smeta, ali da to mogu ljudi da vide“, rekao je Siniša Vacev iz Gvozdenog puka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.