Kurc: Glavni izazov ponovo ojačati poverenje među državama

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Glavni izazov ponovo ojačati poverenje među državama

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc istakao je danas, povodom završetka Ministarske konferencije OEBS u Beogradu, da je glavni izazov u ovom trenutku jačanje poverenja među državama.

"Srpsko predsedavanje u godini velikih izazova vođeno je profesionalno. Ponovo je bilo jasno koliko je važno, usled rusko-ukrajinske krize, obnoviti poverenje", podvukao je Kurc.

Šef austrijske diplomatije takođe žali što je skup završen, a da, kada je reč o konkretnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rezultatima, nisu ispunjena očekivanja.

On je naveo da nije bilo moguće postići dogovor o velikom broju predatih nacrta predloga za zajedničku izjavu, koje je uputilo srpsko predsedavanje.

On je u saopštenju naveo da je skup u Beogradu pokazao koliko je važno sastajati se i razgovarati.

Kurc je preneo da su glavne teme bile ukrajinska kriza, borba protiv terorizma i aktuelna migrantska kriza.

"Učešće gotovo svih članica, a tako i onih velikih, na ministarskom nivou podvuklo je značaj OEBS u savladavanju brojnih aktuelnih izazova", ocenio je on.

Kurc, koji je iskoristio boravak u Beogradu za niz bilateralnih susreta.

Od 1. januara Nemačka preuzima predsedavanje OEBS, a Austrija ulazi u Trojku te organizacije kao budući predsedavajući.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.