Saradnja Kulturnog centra Kikinde i Srpskog kulturnog centra iz Sente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 12:48

Saradnja Kulturnog centra Kikinde i Srpskog kulturnog centra iz Sente

Kulturni centar u Kikindi Srpski kulturni centar "Stevan Sremac" iz Sente potpisali su Sporazum o saradnji, koji znači da će sadržaji tih ustanova biti predstavljeni publici u Kikindi i Senti. Prvi konkretni koraci biće napravljeni već za nekoliko dana, kada će hor i orkestar kikindskog Kulturnog centra u Senti održati Vidovdanski koncert.

Kulturni centri iz Kikinde i Sente već godinama sarađuju, a sada su i ozvaničili svoje partnerstvo. Cilj je da kulturni sadržaji budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednako dostupni i kikindskoj i senćanskoj publici.

"Kulturni centar prvi put potpisuje ugovor ovakve vrste, što znači da ćemo sarađivati i da ćemo svoje programe deliti sa Sentom, ali i uzimati njihove programe. Danas krećemo, a prva velika manifestacija biće koncert hora i orkestra Kulturnog centra, Vidovdanski koncert u Senti", kaže Tanja Nožica, direktorka Kulturnog centra Kikinda.

"Mi imamo sadržaje poput folklornog ansambla, imamo i crkveni hor koji sada formiramo, kao i jednu pozorišnu sekciju. Tokom leta su obično svi na godišnjim odmorima, a pošto je sve na amaterskom nivou, tako da prva predstavljanja Sente u Kikindi očekujemo u septembru", priča direktor Srpskog kulturnog centra "Stevan Sremac" iz Sente Miroslav Basarić.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji između dva kulturna centra važna su i za same lokalne samouprave. To znači i da će ubuduće ustanove moći i zajednički da unapređuju programske sadržaje.

"Siguran sam da će Kulturni centar i Srpski kulturni centar iz Sente zajedničkim projektima nastupati i poboljšati svoju poziciju, svoje programe i aktivnosti u lokalnoj samoupravi, ali i u celom regionu", objašnjava gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

"Samo potpisivanje današnjeg memoranduma nastavak je dobre saradnje, koje smo i ranijih godina imali i sa gradom Kikinda i sa Kulturnim centrom u Kikindi", dodaje sekretar Skupštine opštine Senta Igor Stojkov.

Ustanove kulture u Kikindi i Senti imaju dugu tradiciju i raznolike sadržaje. Uz zajedničku saradnju, publika će imati priliku da vidi bogatu istoriju koju baštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.