Kukuruz sada 19,8 - u oktobru 14,11 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2020, 15:38

Kukuruz sada 19,8 - u oktobru 14,11 dinara

Kukuruz je ove nedelje prometovan i po cenama od 19,8 dinara za kilogram bez PDV-a, dok je za isporuku i plaćanje u oktobru cena bila 14,11 dinara, navodi se u nedeljnom izveštaju Produktne berze.

"S obzirom na veliku razliku u cenama koje se trenutno plaćaju i cenama na terminskom trgovanju i imajući u vidu da se bliži žetva, možemo očekivati pad cena kukuruza u narednom periodu", navodi se u izveštaju.

Ukupan promet za ovu nedelju je iznosio 1.800 tona robe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čija je finansijska vrednost iznosila 45,6 miliona dinara, što je količinski više za 9, a finansijski za 18,8 posto u odnosu na prethodnu nedelju.

U ovom periodu nastavljena je slaba zainteresovanost za pšenicu usled dobre snabdevenosti mlinara pa se hlebnim zrnom trgovalo po jedinstvenoj ceni od 17,7 dinara po kilogramu bez PDV-a što je niže za 1,12 posto u odnosu na prethodnu nedelju.

Ugovori za soju su zaključivani u cenovnom rasponu od 41,5 do 41,7 din/kg bez PDV-a, dok je soja roda 2020. sa plaćanjem u oktobru dostigla 38,5 dinara po kilogramu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.