Kukan: Amandman o Srebrenici ne menja pozitivan ton Rezolucije

Izvor: RTS, 30.Nov.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan: Amandman o Srebrenici ne menja pozitivan ton Rezolucije

Predsednik Delegacije Evropskog pralamenta za saradnju sa Srbijom Eduar Kukan kaže da je Parlament usvojio pozitivnu i ohrabrujuću Rezoluciju o Srbiji, čiji generalno pozitivan ton nije promenjen usvojenim amandmanom o Srebrenici.
Član Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlementa i predsedavajući parlamentarne Delegacije za saradnju sa Srbijom Eduar Kukan ocenjuje da je usvojena Rezolucija o Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobar i izbalansiran izvešataj o napretku koji je Srbija ostvarila u poslednjih godinu dana i o oblastima gde više posla treba da bude urađeno.

Na pitanje Tanjuga kako vidi uticaj usvojenog amandmana kojim se od Srbije traži da prizna genocid u Srebrenici, Kukan ocenjuje da pominjanje Srebrenice nije novina i da je EU oduvek imala jasne pozicije o genocidu u Srebrenici.
"Evropski parlament usvojio je pozitivnu i ohrabrujuću Rezoluciju o Srbiji. Ne mislim da da je generano pozitivan ton Rezolucije izmenjen amandamnom koji se odnosi na Srebrenicu", kaže Kukan.
Kukan je u svojoj oceni stanja u Srbiji naveo da se vidi dobar napredak u nekim reformama, ali da se poseban pažnja mora obratiti na ključne oblasti vladavinu prava i nezavisno pravosuđe kao i na stanje slobode medija u zemlji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.