Kuće za 36 izbegličkih porodica iz Vojvodine

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuće za 36 izbegličkih porodica iz Vojvodine

Ključevi 36 seoskih kuća uručeni su danas u Irigu izbegličkim porodicama sa područja Sremske Mitrovice, Iriga, Beočina, Novog Bečeja, Žablja, Žitišta, Vrbasa i Inđije, saopštila je Vlada Vojvodine.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je tom prilikom da je oko 800 porodica u Vojvodini obezbedilo krov nad glavom zahvaljujući programu koji se sprovodi preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

"Do sada je u ovaj program >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uloženo oko 300 miliona dinara, od čega je pokrajinska Vlada izdvojila 220 milona, a oko 80 miliona dinara UNHCR", rekao je Pajtić.

On je najavio da će Pokrajina koristiti i projekte Evropske unije i Ujedinjenih nacija kako bi što pre rešili probleme ljudi, koji nisu svojom voljom napustili svoje domove, već su bili proterani.

Uz podsećanje da Vlada Vojvodine podržava i projekat podrške povratničkim zadrugama u Hrvatskoj i Bosni, Pajtić je rekao da "ne postoji zadruga koja nije do sada dobila podršku u vidu poljoprivrednih mašina i setvenog materijala u šta je uloženo oko 51 milion dinara".

Porodice koje su danas dobile novi dom, dobile su i okućnicu i bašte, što im daje mogućnost da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

U okviru svečanosti u Irigu danas je potpisan i ugovor o sufinansiranju izgradnje zgrade za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Kovinu, u kojoj će 12 stanova biti predato na korišćenje porodicama iz kolektivnog centra "Čardak" u ovom gradu. Nosilac projekta je organizacija Hausing centar, a osim Vlade

Vojvodine, u realizaciji projekta učestvuje i Opština Kovin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.