Kuburović razgovarala sa austrijskim kolegom o unapređenju saradnje dve zemlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović razgovarala sa austrijskim kolegom o unapređenju saradnje dve zemlje

Ministri pravde Srbije i Austrije, Nela Kuburović i Jozef Mozer, ocenili su danas u Beogradu da je pravosudna saradnja između dve zemlje na visokom nivou, ali i razgovarali o daljem unapređenju te saradnje.

Ministarstvo pravde Srbije je saopštilo da je Kuburović je rekla da je poseta ministra pravde Austrije još jedna potvrda odličnih odnosa Austrije i Srbije, kao i dokaz podrške te zemlje evropskom putu Srbije.

Mozer je kazao da je Ministarstvo pravde Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "predano radilo na unapređenju pravosudnog sistema u Srbiji, posebno kroz jačanje nezavisnosti pravosudnih institucija".

Tokom sastanka ministri su razmatrali moguću saradnju u oblasti e-Pravosuđa, imajući u vidu da je razvoj digitalizacije "jedan od prioriteta obe države".

Tokom sastanka dva ministra dogovoreno je potpisivanje "Izjave o nameri" koja će pored razmene osuđenika, sadržati i unapređenje saradnje dva ministarstva kroz razmenu iskustva u oblasti digitalizacije, rada javnih beležnika, kao i unapređenje postojećih bilateralnih ugovora, kako u građanskim, tako i u krivičnim stvarima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.