Kuburović i Fabrici o Nacionalnoj strategiji razvoja pravosuđa

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović i Fabrici o Nacionalnoj strategiji razvoja pravosuđa

Beograd -- Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je njeno Ministarstvo izradilo konačni radni tekst nove Nacionalne strategije razvoja pravosuđa.

Strategija obuhvata period od 2019. do 2024, u skladu sa daljim procesom pristupanja Srbije Evropskoj uniji i jačanja pravne države, dostupnosti pravde i pravne sigurnosti, te ostvarivanja kvalitetnog i efikasnog zaštite prava i sloboda građana.

U razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s kojim je razgovarala o dosadašnjoj i budućoj saradnji, ona je podsetila da je prva verzija ovog strateškog dokumenta predstavljena krajem januara ove godine, od kada je tekao konsultativni proces i da su svi zainteresovani mogli da iznesu sugestije i komentare.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Kuburovićeva je izrazila zadovoljstvo što je radna verzija ovog dokumenta postignuta konsenzusom svih članova i što je ceo proces bio transparentan i inkluzivan.

Ministarka Kuburović i ambasador Fabrici razgovarali su i o revidiranom Akcionom planu za Poglavlje 23, čija je radna verzija poslata evropskim institucijama na mišljenje, a po čijem dobijanju će biti pokrenuta javna rasprava o ovom značajnom dokumentu za pravni sistem Srbije.

Kuburovićeva i Fabrici razgovarali su i o zakonima koji uskoro počinju da se primenjuju, o podzakonskim aktima, te o budućim aktivnostima Ministarstva pravde u okviru borbe protiv korupcije.

Ministarka je zahvalila ambasadoru Fabriciju na podršci koju Delegacija EU pruža Ministarstvu pravde u toj oblasti, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.