Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Nadležni da preispitaju da li ima elemenata krivičnih dela u uvredama

Ministarka pravde Nela Kuburović pozvala je danas državne organe da preispitaju da li u verbalnim uvredama i nasilnom ponašanju predstavnika Saveza za Srbiju ima elemenata krivičnih dela.

"Iz dana u dan svedoci smo verbalnih uvreda i nasilnog ponašanja predstavnika Saveza za Srbiju... Srbija mora pokazati da je odgovorna i da nije zemlja nasilja i ženomrzaca", rekla je ministarka za televiziju Prva.

Ona je kazala da su najbrutalnije uvrede upućene na račun premijerke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije Ane Brnabić, predsednice Skupštine Maje Gojković i novinarki.

"Kao ministar pravde apelujem na državne organe da preispitaju da li ovakvo ponašanje ima elemente krivičnih dela", rekla je Nela Kuborivć.

Prema njenim rečima, bitno je da nadležni organi ne prave razliku u počiniocima krivičnih dela, da li su u pitanju javne ličnosti ili ne.

Ona je kazala da će Srbija nastaviti da radi na unapređenju zaštite svih žrtava, posebno žena.

"Krivično zakonodavstvo treba da prati društvene okolnosti", rekla je Nela Kuburović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.