Kuba u Srbiji vidi iskrenog prijatelja! Vulin ugostio kubanskog heroja i poslanika

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2018, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba u Srbiji vidi iskrenog prijatelja! Vulin ugostio kubanskog heroja i poslanika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa Gerardom Hernandezom Nordelom, kubanskim herojem, poslanikom u Nacionalnoj skupštini i zamenikom direktora Diplomatske akademije, a sastanku je prisustvovao i ambasador Kube Gustavo Trista del Todo

U saopštenju za medije navodi se da je Vulin podsetio na tradicionalno prijateljstvo dva naroda koji dele iste vrednosti po pitanju slobode, suvereniteta i integriteta i izrazio zahvalnost zbog principijelne politike Kube da ne prizna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednostrano proglašenu nezavisnosti tzv. Kosova i diplomatskih napora prema ostalim državama Latinske Amerike i Kariba da odole pritiscima za priznanje.

Vulin je rekao da bi za našu zemlju bilo značajno ako bi Kuba svoja iskustva iz medicine podelila sa Srbijom, koja se, dodao je, takođe nalazi u samom svetskom vrhu znanja i iskustava iz oblasti vojne medicine.

Nordel je rekao da i Kuba u Srbiji vidi iskrenog prijatelja, te zahvalio na doslednoj podršci Srbije po pitanju borbe kubanskog naroda za slobodu i nezavisnost.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.