Kuaron, Kuper i Li među nominovanim za nagrade Američkog udruženja reditelja

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2019, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuaron, Kuper i Li među nominovanim za nagrade Američkog udruženja reditelja

Američko udruženje reditelja (Direktors Guild of America- DGA) objavilo je nominacije za svoju 71. ceremoniju dodele nagrada, među kojima su reditelji Bredli Kuper, Alfonso Kuaron i Spajk Li Američko udruženje reditelja (Direktors Guild of America- DGA) objavilo je nominacije za svoju 71. ceremoniju dodele nagrada, među kojima su reditelji Bredli Kuper, Alfonso Kuaron i Spajk Li. Alfonso Kuaron je nominovan za svoju crno-belu dramu "Roma", Bredli Kuper za film "Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je rođena", a Spajk Li za svoj film "BlacKkKlansman". Ostale dve rediteljske nominacije su Piter Fareli za film "Green Book" i Adam Makej za "Vajs" (Vice) biografski film o bivšem američkom potpredsedniku Diku Čejniju. Nagrade DGA spadaju među one koje mogu da predvide oskarovske nominacije za najboljeg reditelja a moguće i za najbolji film. Samo se jednom dogodilo u poslednjih deset godina, od kada je američka filmska akademija proširila svoju kategoriju za najbolji film, da reditelj koga je nominovao DGA nije takođe imao film nominovan za najbolji film na Oskarima. Jedini izuzetak je bio triler Dejvida Finčera iz 2011. godine "Muškarci koji mrze žene" (Girl With the Dragon Tattoo). Nagrade DGA će biti uručene na ceremoniji 2. februara u Los Anđelesu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bredli Kuper među nominovanima za nagrade Američkog udruženja reditelja

Izvor: B92, 09.Jan.2019

Američko udruženje reditelja (Direktors Guild of America- DGA) objavilo je nominacije za svoju 71. ceremoniju dodele nagrada, među kojima su reditelji Bredli Kuper, Alfonso Kuaron i Spajk Li...Alfonso Kuaron je nominovan za svoju crno-belu dramu "Roma", Bredli Kuper za film "Zvezda je rođena", a...

Nastavak na B92...

Nominacije Udruženja američkih reditelja: Spajk Li PRVI put u igri

Izvor: Blic, 09.Jan.2019

Udruženje američkih reditelja (DGA - Diretcors Guild of America) proglasilo je nominovane za svoju 71. godišnju nagradu. Među njima se nalazi Bredli Kuper, u dve kategorije: za debitanta i najboljeg reditelja (za "Zvezda je rođena"), kao i Spajk Li, kme je ovo tek prva nominacija za "BlacKkKlansman".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.