Krov nad glavom za 32 izbegličke porodice: Raseljeni sa KiM smešteni u Ostružnici, pokreću privatan biznis (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 17:03

Krov nad glavom za 32 izbegličke porodice: Raseljeni sa KiM smešteni u Ostružnici, pokreću privatan biznis (VIDEO)

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da ta opština brine o svim svojim stanovnicima.

Član Predsedništva SNS Goran Vesić posetio je danas domaćinstvo Gorana Ašanina, jedne od porodica iz kolektivnog centra na Adi Ciganliji koja je dobila kuću u čukaričkom naselju Ostružnica.

U tom naselju domove su dobile 32 porodice od čega 25 interno raseljenih sa Kosova i Metohije i sedam socijalno ugroženih, precizirao je Vesić i dodao da je ovo pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << primer kako mogu da se rešavaju problemi ljudi.

Kako je rekao, zajedničkim naporima organizacije "Help" koja je donirala kuće, Grada Beograda i opštine Čukarica koji su obezbedili kompletnu infrastrukturu i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije promenjen je život za 32 porodice koje su živele u vrlo lošim uslovima.

- Ovo nije jedini slučaj u Beogradu, mi imamo mnogo takvih projekata sa Komesarijatom za izbeglice i migracije - u Ovči, Kamendinu i drugim mestima gde smo rešavali probleme ljudi - rekao je Vesić.

Naveo je da u Beogradu ima oko 200 interno raseljenih porodica sa KiM koje, dodao je, još uvek nisu na ovaj način dobile krov nad glavom.

- Time ćemo se u budućnosti sa Komesarijatom i državom pozabaviti, kako da rešimo njihove probleme - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da ta opština brine o svim svojim stanovnicima, pa tako i o interno raseljenim licima koja žive na njenoj teritoriji.

- Organizujemo konkurse putem kojih interno raseljena lica dobijaju pomoć u građevinskom materijalu kako bi oni koji imaju svoje placeve mogli da reše stambeno pitanje tako što će izgraditi svoje kuće. Takođe, pomažemo i tako što im zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i migracije obezbeđujemo alat i mašine da mogu da započnu neki svoj privatni biznis - kazao je Kolarić.

Pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivan Gerginov je rekao da su kuće u Ostružnici koje su dobile 32 porodice lep primer kako se neformalni kolektivni centri mogu zatvoriti. Kako je dodao, takvih centara na teritoriji Srbije više i nema, sem u Beogradu.

Među porodicama koje su dobile krov nad glavom je i porodica Gorana Ašanina koji je pre svega zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Zahvaljujem predsedniku Vučiću što se bori za moje Kosovo, za moju Srbiju jer samo na taj način možemo da pobedimo i da Srbija bude jaka. Takođe, zahvaljujem Komesarijatu za izbeglice i migracije, Skupštini grada Beograda, opštini Čukarica i mesnom odboru u Ostružnici. Mnogo im hvala što misle na nas u ovom teškom trenutku - poručio je Ašanin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.