Krivična prijava potvrdila? Jelena Marjanović ubijena u kanalu, prvo saslušanje 6. oktobra

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava potvrdila? Jelena Marjanović ubijena u kanalu, prvo saslušanje 6. oktobra

Klupko se polako odmotava

Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra zbog sumnje da je počinio ubistvo svoje supruge Jelene, a nakon što mu je određen pritvor od 30 dana, on je prebačen u Centralni zatvor.

ŠOK U ISTRAZI Toksikološkim nalazom utvrđeno da li je Jelena Marjanović bila TRUDNA kada je ubijena

Prema saznanjima od izvora bliskog istrazi, prvi svedoci će biti saslušani 6. oktobra! U krivičnoj prijavi koja je podignuta protiv Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Marjanovića za teško ubistvo, kao i u naredbi za sprovođenje istrage navodi se da je nesrećna žena ubijena u kanalu kod nasipa, što odbacuje sve druge teorije o mestu zločina.

Prema rezultatima istrage, kako nezvanično saznajemo, ubistvo se dogodilo 2. aprila 2016. između 16.47 i 17.10. Međutim, još se čeka nalaz veštaka patologa o tačnom vremenu ubistva, načinu na koji je žrtva ubijena i predmetu kojim je to počinjeno. U međuvremenu, Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje kojim je Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović, određen pritvor samo iz jednog od dva razloga zbog kojih je tužilaštvo tražilo njegovo pritvaranje.

- Tužilaštvo se žalilo jer sudija za prethodni postupak nije uvažio naš predlog o određivanju pritvora i zbog razloga uznemiranja javnosti - precizirala je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Marjanoviću je pritvor određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svedoke. Žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora zasad su uložila i dvojica od petorice advokata koje je angažovao Marjanović.

Predmet će svim braniocima u ruke stići tek u ponedeljak, prenose Novosti. Jedan od Marjanovićevih advokata, Veljko Delibašić, rekao je ranije da je sudija za prethodni postupak prekoračio predlog tužilaštva, budući da je u rešenju o određivanju pritvora naveo imena svedoka koji treba da budu saslušani u istrazi, a među kojima je i Jelenina pokojna majka, koja je preminula pre pola godine.

Pored toga, istakao je i da odbrana smatra da nema dokaza koji bi potkrepili osnovanu sumnju da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti. O žalbama će odlučivati krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kada isteknu rokovi za ulaganje žalbi .

Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.