Kritike sa svih strana upućene Krivokapiću - nastavak Skupštine i sutra

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 21:08

Kritike sa svih strana upućene Krivokapiću - nastavak Skupštine i sutra

Podgorica -- Sednica Skupštine Crne Gore biće nastavljena i sutra, kada se očekuje i glasanje o novoj vladi.

To je odlučeno zbog velikog interesovanja poslanika većine i opozicije u crnogorskom parlamentu, rasprava o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i predlogu nove vlade.

Predsedavajući parlamenta Aleksa Bečić je saopštio da je još ostalo 13 poslanika koji su se prijavili za diskusiju.

Inače, i današnja sednica parlamenta protekla je u oštrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kritikovanju ekspozea mandatara i predloga nove vlade. To su činili i poslanici koji su iz opozicionih stranaka i oni koji su iz partija na vlasti.

Najčešće izrečene zamerke opozicije su da predložena vlada nije ekspertska, da je jednopartijska i jednonacionalna, teokratska i bez vizije o budućnosti zemlje, i da Crnu Goru vraća u srednji vek.

Poslanici većine, koji će uprkos primedbama podržati predloženu vladu, Krivokapiću zameraju da je izneverio političke partije koje su ga dovele na vlast niotkuda, kao i da nova vlada nije vlada pobedničkih lista na avgustovskim parlamentarnim izborima, već proizvod dogovora Krivokapića i lidera GP URA i kandidata za potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Današnju sednicu je na samom početku obeležila oštra polemika Abazovića sa poslanicima DPS-a, koje je optužio da su tokom trodecenijske vlasti pokrali zemlju i pretnjama da će, ako on bude zadužen za bezbednosni sektor kao potpredsednik nove vlade, svi koji su činili kriminalna dela biti procesuirani i snositi sankcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.