Krijumčario žive LJUDSKE EMBRIONE, policija se zaprepastila kada je nastavila istragu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krijumčario žive LJUDSKE EMBRIONE, policija se zaprepastila kada je nastavila istragu

Bizaran zločin u Indiji, čovek uhvaćen u krijumčarenju živih embriona, sumnja se na povezanost sa vrhunskim klinikama za oplodnju.

Malezijac koji je jutros uhapšen na aerodromu u Mumbaju, krijumčario je žive ljudske embrione u kanisteru, koji je bio sakriven među putnikovim prtljagom.

Da bi stvar bila još snažnija, uhapšeni muškarac navodi da mu to uopšte nije prvi put da krijumčari žive embrione, a istraga koju je lokalna policija izvršila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nad njim dovela ih je do vrhunskih Indijskih klinika za veštačku oplodnju.

Potpuno očekivano, klinike su snažno negirale bilo kakvu umešanost u incident, kao izgovor koristeći mogućnost podmetanja dokaza.

Policija je u svetlu ovog slučaja namirisala trag krijumčarskog lanca koji operira na područjima Indije i Indijskih aerodroma.

Šef Klinike Dr Goral Gandi ima zakazan iskaz pred sudom u petak, i očekuje se da će nastaviti da sledi politiku svoje bolnice, da negira svaku uključenost.

Indijski zakon strogo zabranjuje uvoz ljudskih embriona, a ovakvi slučajevi su u poslednjim godinama sve češći zbog razvoja i rasta popularnosti veštačke oplodnje u Indiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.