Krijumčarili ljude iz Afrike - uhapšena grupa od 12 članova

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 13:16

Krijumčarili ljude iz Afrike - uhapšena grupa od 12 članova

Madrid -- Španska policija saopštila je danas da je razbila veliku organizaciju trgovine ljudima koja je krijumčarila ljude iz Afrike za Evropu.

Sumnja se da je ta grupa dovela oko 1.000 ljudi, uključujući decu i trudnice, iz podsaharske Afrike u Španiju. Odatle su oni raspoređeni između Francuske, Nemačke i Belgije, navodi se u saopštenju policije.

Svaka prokrijumčarena osoba morala je da plati toj grupi najmanje 500 evra.

Lanac je organizovan iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Katalonije u Španiji, a vodili su ga najvećim delom ljudi iz podsaharske Afrike.

U policijskoj operaciji, u kojoj su učestvovale vlasti iz Španije, Francuske, Nemačke, Holandije, Belgije i Portugala, uhapšeno je 12 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.