Krenula na more, završila u lancu prostitucije

Izvor: 24sata, 08.Sep.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenula na more, završila u lancu prostitucije

“Otišla sam na more da radim kao igračica u poznatom klubu na crnogorskom primorju. Nije prošlo ni mesec dana, a gazda mi je ponudio da igram na turističkom brodu koji isplovljava noću. Pristala sam i otad počinje pakao u mom životu”, priča Novosađanka M. B. koja je umesto da letuje i radi sezonski posao - završila u lancu prostitucije.

STRAH - M. B. kaže da je očekivala da će dobiti nepristojnu ponudu, ali je zaprepastilo što nije imala izbora.

- Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << mene na brodu je bilo još pet devojaka, a jedino što sam mogla u tom trenutku da uradim jeste da iskočim sa broda i plivam do obale koja se nije nazirala. Ostale devojke znale su šta ih čeka. Bila sam sama i bez mogućnosti da se iščupam iz svega toga. Nakon te noći, gazda mi je kupio novu garderobu, šminku i prebacio me je u drugi smeštaj. Nikuda nisam išla sama, međutim nakon 20 dana uspela sam da pozovem prijatelja i da ga zamolim za pomoć. Izvukao me je tako što je pretio da će sve objaviti u medijima. Tako sam se vratila u Srbiju, ali i dalje me je strah - priča M. B.

Većini devojaka koje odlaze u Crnu Goru i završavaju u lancu prostitucije veoma je teško ući u trag, jer one najpre odlaze u turistička mesta da rade kao konobarice, igračice ili hostese.

- Svi poslovi koji se nude devojkama na prvi pogled nisu sumnjivi. Devojke mesec dana rade kao konobarice, da bi im nakon toga vlasnici lokala ili neki drugi muškarci iz njihovog okruženja kupovali odeću ili ponudili bolji smeštaj. Nakon toga, devojka upada u dužničko ropstvo, jer nema novca kojim bi platila sve to što je dobila i primorana je da se prostituiše. S druge strane, ima devojaka koje svesno ulaze u lanac prostitucije i misle da će zaraditi ogroman novac i izaći iz svega toga kada one žele - kaže Aida Petrović iz nevladine organizacije Crnogorskog ženskog lobija.

Pored Crne Gore, devojke odlaze i u Tursku i Dubaji, najčešće posredstvom modnih agencija. Najpre su modeli, a potom prostitutke koje zarađuju 100 evra po satu.

“Žrtve nasilja svih vrsta”

TEROR - Devojke trpe razne vrste nasilja, a većina konzumira drogu i alkohol. “Sve devojke sa kojima smo razgovarali su prestrašene i bile su žrtve raznih vrsta nasilja. Među njima ima i maloletnica, ali makroi im nabavljaju papire te su zvanično punoletne. S druge strane, čak i devojke koje imaju HIV ili neko drugo oboljenje imaju papire da su zdrave”, kaže Aida Petrović.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agonija Novosađanke: Pošla na more, završila u raljama prostitucije

Izvor: Blic, 08.Sep.2014

“Otišla sam na more da radim kao igračica u poznatom klubu na crnogorskom primorju. Nije prošlo ni mesec dana, a gazda mi je ponudio da igram na turističkom brodu koji isplovljava noću. Pristala sam i otad počinje pakao u mom životu”, priča Novosađanka M. B. koja je umesto da letuje i radi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.