Kreditna linija EBRD od pet miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 11:05

Kreditna linija EBRD od pet miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je pet miliona evra kredita za podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji.

Kreditna linija se realizuje preko Erste banke, a finansiranje će pomoći lokalnim malim i srednjim preduzećima da dostignu najbolje industrijske standarde i primene direktive EU, navedeno je u saopštenju.

Cilj ove podrške jeste da ohrabri mala i srednja preduzeća da ulažu u dostizanje standarda EU u tri ključne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblasti: zaštita životne sredine, zdravlje i bezbednost i kvalitet proizvoda.

Mala i srednja preduzeća će takođe imati pristup savetodavnim uslugama prilagođenim njihovim potrebama i ekspertizi za uvođenje i primenu standarda i direktiva kako bi bili konkurentniji na tržištima EU.

Na raspolaganju će im biti i grantovi u iznosu do 15 procenata od ukupnog iznosa kredita po uspešnom završetku projekta. Kreditna linija je deo šire inicijative EBRD-EU, koja ohrabruje mala i srednja preduzeća širom Zapadnog Balkana da ulažu u projekte koji poboljšavaju njihovu konkurentnost na lokalnom i inostranom tržištu.

Program se sprovodi u saradnji s Ministarstvom privrede Srbije.

EU je u dogovoru s Ministarstvom privrede odobrila dodatnih 10 miliona evra u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) za EBRD Program konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EBRD i EU pomažu jačanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Izvor: Beta, 27.Okt.2021

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je Erste banci u Srbiji pet miliona evra za podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji, saopšteno je danas.Cilj te podrške je da ohrabri mala i srednja preduzeća da ulažu u dostizanje standarda EU tri oblasti - zaštita životne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.