Kreće zaplena - da li ste i vi jedan od tih Beograđana?

Izvor: Prva.rs, 15.Dec.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće zaplena - da li ste i vi jedan od tih Beograđana?

"Mi izdajemo račune za 700.000 korisnika i 95 odsto njih redovno izmiruje svoje obaveze, ovo je dakle za onih pet odsto koji to ne rade", kaže PR preduzeća Infostan Milica Paunović i dodaje da su svi računi na vreme istpostavljeni, tako da svi građani imaju dovoljno vremena da izmire obaveze.
"Svi koji su dobili opomene pred prinudnu naplatu imaju račune koje nisu izmirili u nekom perodu ranije. Moramo da se držimo zakonskih rokova. Vrlo je važno da svako ko koristi komunlane usluge >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << iste i plaća na vreme", naglašava Paunović i objašnjava da ovakva preventivna opomena daje dodatni rok da se računi izmire za osam dana upravo kako se ne bi ušlo u proces prindune naplate.
Međutim, predsednik udruženja Efektiva Dejan Gavrilović smatra da je to ombana građana.
"U neku ruku jeste obmana. Nije od maja nego se do maja obračunavalo drugačije", ističe Gavrilović.
"Sistem je postojao, pa je promenjen, pa se sad vraća na staro. Ja vidim ovde drugi problem, a to je diskriminacija građana oko plaćanja pojedinih usluga, kao što su na primer dimničarske usluge", kaže advokat Željko Simić.
Simić ističe da račun mora da bude kristalno jasan.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.