Kraljevska porodica: Romantični Hari i Megan - ovako su objavili radosnu vest

Izvor: B92, 15.Feb.2021, 10:06

Kraljevska porodica: Romantični Hari i Megan - ovako su objavili radosnu vest

Kraljica i ostali članovi presrećni zbog Harija i Megan.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, očekuju drugo dete, saopštio je portparol para.

Hari i Megan se spremaju za doček brata ili sestre prvog sina Arčija Mauntbaten-Vindzora, koji je 2020. napunio godinu dana.

Portparol para rekao je da su "presrećni".

Portparol Bakingemske palate rekao je da su kraljica, vojvoda od Edinburga, princ od Velsa i ostatak kraljevske porodice "oduševljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i žele im dobro".

Ova objava za Dan zaljubljenih došla je samo pet dana pošto je kraljevska porodica proslavila dolazak prvog deteta princeze Eugenije - dečaka.

Princeza je unuka kraljice Elizabete.

Drugo dete Harija i Megan biće 10. ili 11. praunuče kraljice i vojvode od Edinburga u zavisnosti od toga da li stigne pre ili posle bebe Zare Tindal, koja bi takođe trebalo da se porodi ove godine.

Oni će slediti princa od Velsa, vojvodu od Kembridža, princa Džordža, princezu Šarlot, princa Luisa, Harija i Arčija Mauntbaten-Vindzora u liniji nasledstva.

Ali oni u ovoj fazi neće imati pravo da nose titule princ ili princeze zbog pravila koja je pre više od 100 godina utvrdio Džordž Peti.

Beba ima pravo da bude Lord ili Dama.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.