Kraljevo: Gradi se prilaz bolnici i Hitnoj medicinskoj službi

Izvor: RTS, 15.Avg.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Gradi se prilaz bolnici i Hitnoj medicinskoj službi

Izgradnjom ulice i odgovarajućeg prilaza Internističkoj bolnici i Službi hitne medicinske pomoći u Kraljevu biće rešen višedecenijski problem u radu tih zdravstvenih službi. Do sada su pacijenti imali otežan pristup ustanovama koje brinu o zdravlju 500.000 stanovnika tri okruga.
Završeno je postavljanje priključaka za atmosfersku vodu, na delu Ulice Vojvode Putnika, iz koje će se kada bude izgrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nova ulica, skretati ka Hitnoj pomoći.

"Biće jedna moderna saobraćajnica, sa trotoarima, sa javnom rasvetom, biće asfaltirana, sa ivičnjacima, sa pešačkim stazama, i to će biti jedna potpuno savremena ulica", kaže Mirko Vuković, direktor JP "Putevi" Kraljevo.
Planirano je da ulica bude izgrađena za 60 dana. Vrednost radova je trinaest miliona dinara. Ovo će samo delimično rešiti problem prilaza Hitnoj medicinskoj službi. U Opštoj bolnici, kažu da je ovo tek početak, jer i dalje ostaje problem dolaska u zdravstvenu ustanovu.
"Trajno rešenje ovog problema je i rušenje Rižine zgrade, odnosno pravljenje prilaza iz ulice Jug Bogdana, tako da bismo napravili kružni tok saobraćaja kroz imanje Opšte bolnice i Doma zdravlja, i time bismo rešili problem prilaza za jedan duži period", kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice "Studenica".
Nova ulica će biti duga 120 metara. Iako najkraća u gradu, važna je za sve zbog Službe hitne medicinske pomoći.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.