Kovačević: Svetska banka kao odgovor na političke tenzije nudi novi socijalni ugovor

Izvor: Beta Video, 10.Jan.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Svetska banka kao odgovor na političke tenzije nudi novi socijalni ugovor

BEOGRAD - Svetska banka je analizirala uzroke aktuelnih političkih tenzija medju kojima su i protesti ``žutih prsluka`` u Francuskoj i kao rešenje ponudila novi socijalni ugovor izmedju gradjana i države (``Toward a New Social Contract``), rekao je danas saradnik časopisa ``Makroekonomske analize i trendovi`` (MAT) Miladin Kovačević. On je na konferenciji za novinare rekao da je ta studija Svetske banke konstatovala da su političke turbulencije inicirane načinom distribucije dohotka i vlasništva nad resursima, što za posledicu ima sve veću nejednakost medju ljudima.(CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Studija Svetske banke je preporučila veće oprezivanje kapitala nego rada

Izvor: Beta Video, 10.Jan.2019

BEOGRAD - Saradnik časopisa ``Makroekonomske analize i trendovi`` (MAT) Miladin Kovačević je istakao da je Svetska banka navela da iako Evropa važi za deo sveta u kome je socijalna država izuzetno jaka, protekcije izdašne, a porezi progresivni, tenzije pokazuju da ipak postoji njednakost zbog čega...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.