Kovač dobio otkaz u Bajernu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač dobio otkaz u Bajernu

Najtrofejniji nemački klub Bajern iz Minhena saopštio je večeras da je raskinuo ugovor sa šefom stručnog štaba, hrvatskim trenerom Nikom Kovačem.

Bajern od početka sezone ne igra na očekivanom nivou i vodeći ljudi kluba, ali i igrači, više puta su izražavali nezadovoljstvo Kovačevim radom.

Na kraju je kap koja je prilila čašu bio subotnji poraz od Ajntrahta od 5:1, nakon čega je šampion Nemačke pao na četvrto mesto u Bundes ligi, sa četiri boda manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od vodeće Borusije iz Menhengladbaha.

Ni pre toga Bajern nije briljirao, jer je u prvenstvu izgubio na svom terenu od Hofenhajma, a u nacionalnom kupu je jedva sa 2:1 savladao Bohum, koji je u drugoj ligi u zoni ispadanja.

Bajern će u sredu protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona i protiv Borusije Dortmund u subotu voditi Kovačev pomoćnik Hans Flik, a uprava je večeras počela konsultacije o novom šefu stručnog štaba.

Prva reakcija hrvatskog trenera bila je da je odluka o njegovoj smeni bila očekivana i opravdana.

"Mislim da je ovo ispravna odluka, a do nje su doveli rezultati i način na koji smo igrali u poslednje vreme. Moj brat Robert i ja želimo zahvaliti Bajernu za proteklih 18 meseci. Osvojili smo titulu prvaka, Kup i Superkup. Klubu i igračima želim sve najbolje", rekao je Kovač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.