Kosovo: Dijalog sa Srbijom zbog učlanjenja u UN

Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Dijalog sa Srbijom zbog učlanjenja u UN

PRIŠTINA - Visoki zvaničnik Vlade Kosova zadužen za pripremu pregovora na visokom nivou sa Srbijom, izjavio je da je taj dijalog u funkciji učlanjenja Kosova u UN.

Neimenovani zvaničnik je rekao da pored integracije severa u ustavno- pravni poredak Kosova, "normalizacije odnosa dve zemlje", dijalog sa Srbijom ima za cilj da obezbedi da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija, piše prištinski dnevnik Koha ditore.

"Pitanje priznanja od strane Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je relevantno. Srbija može da formalno i ne prizna Kosovo, iako bi za njihovu dobrobit bilo da ga priznaju. Normalizacija odnosa podrazumeva ukidanje prepreka i funkcionisanje Kosova kao članice UN", rekao je taj funkcioner Vlade Kosova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.