Izvor: RTS, 16.Apr.2021, 10:23

Kosnet: Reciprocitet Prištine prema Beogradu ne bi bio konstruktivan potez

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da Priština ima pravo da na osnovu suverenosti uvede mere reciprociteta prema drugima, ali da to ne bi bio konstruktivan potez ako bi odlučila da takve mere nametne Beogradu u ovom trenutku.
"Vlada je takođe rekla da želi pažljiv pristup razvoju strategije dijaloga, da želi da razgovara sa međunarodnim partnerima, kao i sa zainteresovanim stranama i da izradi pažljiv i inkluzivan pristup. Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ovo ima smisla", rekao je Kosnet u intervjuu za TV Klan.

Kosnet veruje da je vlada pokazala konstruktivan stav želeći da prvo izradi strategiju za dijalog.
"U tom smislu, mislim da je pošteno da se kaže da je Priština već ušla u proces dijaloga. I nadam se da će u Briselu biti sastanaka sa Beogradom što je pre moguće, shvatanjem da ne može sve da se zaključi na jednom sastanku. Ovo je proces", naveo je američki ambasador.
Komentarišući budućnost vašingtonskog sporazuma, rekao je da je da se stav vlade SAD nije promenio uprkos administraciji koja je sada pod predsednikom Bajdenom.
"Neki ljudi su mislili da će administracija Bajdena odbaciti sve ono što je uradila Trampova administracija. To se nije dogodilo. U stvari, administracija Bajdena je jasno stavila do znanja da mislimo da veliki deo posla urađenog na jačanju trgovinskih odnosa između Kosova i Srbije i u regionuje pozitivan i nastavićemo da radimo na tome", podvukao je Kosnet.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.