Kosnet: Kosovu potreban sporazum i odgovorno rukovodstvo

Izvor: RTS, 17.Feb.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosnet: Kosovu potreban sporazum i odgovorno rukovodstvo

Prištini je potreban sporazum sa Beogradom, koji će rezultirati "uzajamim priznanjem", ali i odgovorno rukovodstvo, rekao je ambasador SAD, Filip Kosnet, čestitajući građanima Kosova 11 godina od samoproglašene kosovske nezavisnosti.
U video-poruci građanima, Kosnet kaže da je "blisko partnerstvo između Sjedinjenih Država i Kosova donelo koristi obema zemljama", i da ne sumnja da će to partnerstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti nastavljeno i u budućnosti.

"Kosovo je sada ušlo u drugu deceniju svoje Deklaracije o nezavisnosti. Sada je odgovornost naroda Kosova da drže svoje lidere odgovornim za korake uspeha ", naveo je.
Dodao je da često čuje da građani Kosova žele mir, pravdu i prosperitet, te da veruje da Priština ne može da ignoriše te želje.
"Za postizanje mira potreban je sveobuhvatni sporazum sa Srbijom koji će rezultirati uzajamnim priznavanjem", kaže Kosnet.
"Da bismo to postigli", dodao je, potrebno je odgovorno vodstvo, uključivanje građana i odlučnost da svi građani budu jednaki bez obzira na pol, religiju ili pripadnost.
"Siguran sam da će ljudi na Kosovu biti na pravom putu, a Sjedinjene Države će biti blizu vas", naveo je Kosnet u čestitki za dan tzv. kosovske nezavisnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oglasio se i američki ambasador na Kosmetu

Izvor: B92, 17.Feb.2019

Prištini je potreban sporazum sa Beogradom, koji će rezultirati “uzajamim priznanjem”, ali I odgovorno rukovodstvo...To je rekao ambasador SAD Filip Kosnet čestitajući građanima Kosova 11 godina od samoproglašene kosovske nezavisnosti...U video poruci građanima, Kosnet kaže da je “blisko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.