Zvezda posle preokreta srušila Igokeu, pobede FMP-a i Budućnosti (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2021, 15:15

Zvezda posle preokreta srušila Igokeu, pobede FMP-a i Budućnosti (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Igokeu sa 69:66, u derbiju 25. kola ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Izabranci Dejana Radonjića došli su do 19. trijumfa u regionalnom takmičenju, dok je tim Dragana Bajiča upisao peti poraz.

Igokea je tokom većeg dela utakmice imala prednost, vodila sa najviše 12 poena, ali se u poslednjoj deonici Zvezda vratila u meč i povela u finišu.

Crveno-beli su poslednjih 20 sekundi imali posed >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tri poena viška, usledila je dramatična završnica u kojoj se Igokea približila na 68:66, imala je i poslednji napad za tri poena koji Talić nije iskoristio.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džordan Lojd sa 18 poena, a Kori Volden je dodao 16.

U ekipi Igokee najbolju rolu imao je Entoni Klemons sa 16 koševa.

Zvezda je sada na trećem mestu sa skorom 19-3, dok je Igokea na drugoj poziciji sa učinkom 19-5.



Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da su energija, želja i koncentracija bile presudne u završnici meča protiv Igokee.

"Bio je pravi derbi, meč dva tima koji su i pre utakmice znale da figuriraju za vrh. Oba tima su i dalje tu, samo mi imamo bolji raspored od njih. Ova utakmica je važna jer smo sada bliži tom drugom mestu u plej-ofu. Imali smo solidan početak prvog poluvremena, ali nakon toga smo napadački bili slabi. Donosili smo loše odluke, čak i iz dobrih pozicija nismo uspeli da dođemo do realizacije. Tako da je Igokea stekla prednost", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare posle meča.

"U drugom delu nas je odbrana držala. U napadu smo imali slične situacije kao u jednom delu prvog poluvremena, ali smo u završnici imali mnogo energije, koncentracije i velike želje i to nam je pomoglo da dođemo do važne pobede", zaključio je Radonjić.

FMP bolji od Mege, Budućnost savladala Krku

Košarkaši FMP-a pobedili su Megu sa 84:76, u 25. kolu regionalne ABA lige u hali sportova "Ranko Žeravica" u Beogradu. Ekipa Budućnosti je u gostima savladala Krku sa 90:70.

Tim iz Železnika upisao je 10. trijumf, dok je ekipa Vladimira Jovanovića zabeležila 11. poraz u sezoni.

U pobedničkom timu najbolji je bio Nemanja Nenadić sa 19 poena, Stefan Lazarević je dodao 15, a po jedan manje ubacili su FIlip Čović i Marko Pecarski.

Kod Mege, koja je igrala bez Filipa Petruševa, istakao se Karlo Matković sa 21 poenom i devet skokova, Marko Simonović je pomogao sa 14 koševa, dok su Milenko Tepić i Nikola Jović bili dvocifreni sa po 10 poena.

Mega je na petoj poziciji na tabeli ABA lige sa skorom 14-11, a FMP na osmom mestu sa učinkom 10-15. Trener košarkaša FMP-a Vanja Guša čestitao je svojim momcima na prikazanoj igri i pobedi protiv Mege.

"Čestitam Megi na sjajnoj sezoni. Ne znam koji su bili njihovi ciljevi, ali mislim da su uradili sve što su želeli: da promovišu igrače i da imaju sigurnu luku već nakon prvog dela prvenstva. Mi smo bili u borbi za izbegavanje te neugodne 13. pozicije, mislim da smo sada to završili. Čestitam FMP- u, a pre svega ovim dobrim momcima koji su i pored sitnih povreda sebe žrtvovali za neki naredni period. Čestitke FMP-u, čestitke igračima Megi na jednoj pristojnoj utakmici", rekao je Guša na konferenciji posle meča.

Trener Mege Vladimir Jovanović istakao je da ne može da bude zadovoljan kako je njegova ekipa danas izgledala na terenu.



"U poslednje vreme igramo prilično interesantne utakmice, ne tako rezultatski dobre za nas, ali zanimljive za gledanje. Budemo u zaostatku po 20 poena razlike, pa se vraćamo i u egal završnicama usled nekih pogrešnih odluka nažalost gubimo. Ne mogu da budem zadovoljan kako smo izašli na teren i kako smo izgledali u prvoj četvrtini. Bilo je to premekeno za ekipu kakva je FMP koja ima igrače u koji u ovom delu sezone igraju veoma dobro. U prelomnim trenucima, kada je svaki poen bio važan, naša najveća boljka, a to je zagrađivanje i defanzivni skok, došla je do izražaja. To je FMP-u omogućilo da dođe do lakih poena i da u finišu odu na pristojnu razliku", rekao je Jovanović.

"Čestitam FMP-u na pobedi, kao i kolegi Vanji Guši koji je evidentno pokrenuo svoju ekipu u pravu smeru i ta drugačija energija je vidljiva. Nama predstoji još jedna utakmica protiv Cedevita Olimpije, ali tek za 15 dana. Imaćemo dovoljno vremena da se odmorimo i resetujemo i pokažemo se u boljem svetlu", zaključio je Jovanović.

Budućnost je u Novom Mestu bila bolja od Krke rezultatom 90:70. Kobs je predvodio goste do pobede sa 18 poena, dok je Dela Vale ubacio 12.

Vrabac je kod domaćih ubacio 15, dok je Barič meč završio sa 13 poena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FMP bolji od Mege, Budućnost slavila u Novom Mestu

Izvor: RTS, 11.Apr.2021

Košarkaši FMP-a pobedili su Megu sa 84:76, u 25. kolu regionalne ABA lige u hali sportova "Ranko Žeravica" u Beogradu. Ekipa Budućnosti je u gostima savladala Krku sa 90:70. . Tim iz Železnika upisao je 10. trijumf, dok je ekipa Vladimira Jovanovića zabeležila 11....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.