Partizan i FMP u polufinalu Kupa Koraća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022, 12:39

Partizan i FMP u polufinalu Kupa Koraća

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u četvrtfinalu završnog turnira u Nišu savladali Borac iz Zemuna 101:48.

Crno-beli će sutra uveče od 21 sat u polufinalu igrati protiv FMP-a.

Najefikasniji u ekipi trenera Željka Obradovića bio je Tristan Vukčević sa 16 poena, Nemanja Dangubić postigao je 14, a Alen Smailagić 12 poena.

Kod Zemunaca Stefan Balmazović postigao je 15, a Filip Branković 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poena.

U prvom polufinalu, sutra od 17 sati, sastaju se Crvena zvezda i Mega. Finale je u nedelju od 21 sat.

Košarkaši FMP-a u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši FMP-a plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u četvrfinalu završnog turnira u Nišu pobedili čačanski Borac 88:77. U duelu dva abaligaša, FMP se bolje snašao i izborio plasman u polufinale.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Tasić sa 19 poena i osam skokova, Nikola Šaranović dodao je 12 uz osam uhvaćenih lopti, dok su Ranko Simović i Aleksa Stepanović postigli po 10 koševa.

U ekipi Borca istakao se Marko Pecarski sa 18 poena i sedam skokova, dok je Radovan Đoković stao na 12 koševa.

Stefanović: Ovo je možda najveća pobeda od početka sezone

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović čestitao je svom timu na plasmanu u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

"Moram da čestitam mojim igračima. Stvarno, situacija u kojoj smo mi poslednjih deset dana je katastrofalna. Mi smo na dan puta imali sedam i po zdravih igrača na treningu, nismo znali u kom sastavu idemo. Radonjić je dobio temperaturu. Korona, jeste - nije, ne znam ni sam šta je. Mnogo povređenih igrača, dva momka su primila infuziju da bi došla ovde. Ovo nam je možda najveća pobeda od početka sezone", rekao je Stefanović na konferenciji posle meča.

Zaista sam ponosan na momke, dodao je.

"U kakvom smo stanju, bez treninga deset dana. Već dugo smo u seriji poraza, iako igramo dobro. Voleo bih prevashodno da se malo stavi fokus i na naše mlade igrače, ne samo na NBA prospekte, jer on ne igraju za reprezentaciju Srbije. Nikola Manojlović, 2002. godište, igrao je sada 18 minuta, Nikola Šaranović 2003. godište isto tako… Voleo bih da se priča o njima. Pavićević je 2001. Vujičić 2002, sada je jednom nogom došao, primio je injekciju da bi igrao. Voleo bih da se obrati pažnja i na njih", istakao je Stefanović.

FMP će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Partizan - Zemun Borac, a očekuje se da rival budu beogradski crno-beli.

"Probaćemo da se odmorimo, videćemo kakvo je zdravstveno stanje ujutru na treningu. Sada smo na zagrevanju videli ko može da igra. Voleo bih da se borimo, da budemo kao do sada što smo bili i ja ću biti zadovoljan. Igrali smo dva puta sa njima, znamo ko su i šta su, biće puna hala njihovih navijača, ali i na to smo spremni jer smo igrali u Pioniru protiv njih. Ne možemo nešto posebno da spremimo za 24 časa. Na obe utakmice je bilo i dobrih i loših stvari. Probaćemo da minimum tih njihovih mana iskoristimo", zaključio je Stefanović.

Košarkaš Pantera Nikola Manojlović čestitao je Borcu na fer i korektnoj igri.

"Kod nas je došlo do pada u poslednja tri minuta, mislim da smo i neke glupe odluke donosili, bilo je i dosta izgubljenih lopti u tim trenucima. Ušli smo jako motivisani, jer smo imali seriju poraza u ABA ligi. Došli smo ovde bez našeg kapitena Marka Radonjića. Na nama mladima je da pokušamo sada da iskoristimo šansu. Nadam se da ćemo u polufinalu igrati protiv Partizana da bismo mogli da im se revanširamo za poraz od pre par dana u ABA ligi", poručio je Manojlović.

Trener košarkaša Borca Marko Marinović kaže da je očekivao više od svog tima na ovom meču.

"Apsolutno zaslužena pobeda FMP, kontrolisali su utakmicu od prve sekunde. Nismo uspeli da se adaptiramo na česte promene odbrane. Opet se videlo da nam fali organizacija napada, svaki put kada smo imali organizovan napad imali smo priliku da se vratimo. Ali, to je bilo daleko. Malo se osećamo razočarano, imali smo veća očekivanja od ove utakmice. Nismo uspeli da odgovorimo. Još jednom bih čestitao FMP na odličnoj utakmici, poželeo sreću u nastavku Kupa i sezone", rekao je Marinović.

Igrač Borca Radovan Đoković poželeo je sreću FMP-u nastavku takmičenja.

"Nemam mnogo šta da kažem. Čestitam FMP na pobedi, od prvog do poslednjeg minuta bili su bolja ekipa. Želim im sreću u polufinalu. Sada imamo pauzu da se spremimo se za nastavak ABA lige", rekao je Đoković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.