SDU će se ustupiti novim levičarima i promeniti ime

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDU će se "ustupiti" novim levičarima i promeniti ime

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da će levičarska stranka čije osnivanje je najavio na jednom mestu okupiti ljude neukaljane dosadašnjom politikom i da neće biti liderska jer će je voditi predsedništvo, a ne predsednik, piše "Danas".

Na pitanje odakle novac za osnivanje nove partije, s obzirom da je potrebno i 10.000 overenih potpisa, Bakić je rekao da će stranku ustupiti Socijaldemokratska unija (čiji je osnivač Žarko Korać) i da će joj biti promenjeno ime.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ta nova stranka je opozicija ne samo sistemu, odnosno autoritarno-mafijaškoj vlasti, već i opozicija celom nakaradnom sistemu - oligarhijskoj opoziciji, objasnio je Bakić za "Danas".

On je naveo da je u toku "glasanje o imenu stranke" i da se bira između osam predloga.

"Ne prihvatamo bilo kakvu hijerarhiju nego sva ljudska bića smatramo jednakim. Odatle se izvode beskompromisni antikapitalizam, antifašizam, feminizam, suprotstavljanje rasizmu i svim oblicima ksenofobije - antisemitizam, islamofobija, homofobija", naveo je Bakić.

"Danas" piše kako je, prema nezvaničnim saznanjima, osnivački skup stranke planiran za 22. decembara.

Korać: Iz SDU sam "prijateljski istupio" pre pet godina

Osnivač Socijaldemokratske unije (SDU) Žarko Korać danas je demantovao bilo kakvu povezanost sa strankom čije osnivanje najavljuje sociolog Jovo Bakić i naveo da je iz SDU "prijateljski istupio" pre pet godina.

"Ja više ne znam ni ko vodi SDU, niti sam njen član", kazao je Korać za FoNet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bakić: Stranku će nam ustupiti Žarko Korać, u toku glasanje o imenu

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da će levičarska stranka čije osnivanje je najavio na jednom mestu okupiti ljude neukaljane dosadašnjom politikom i da neće biti liderska jer će je voditi predsedništvo, a ne predsednik, piše "Danas"...Na pitanje odakle novac za osnivanje nove partije, s obzirom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.