Kontramere Hrvatskoj – Krstičević nije dobrodošao u Srbiju

Izvor: RTS, 26.Apr.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontramere Hrvatskoj – Krstičević nije dobrodošao u Srbiju

Vlada Srbije odlučila je da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju.
Takvu odluku Vlada je donela kao odgovor na notu hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u Hrvatsku.

"Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi", piše u Vladinom saopštenju.
Navodi se da Vlada Srbija ostaje opredeljena izgradnji dobrosusedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprineti narušavanju odnosa sa susedima.
Takođe, dodaje se da Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije: Ministar odbrane Hrvatske nije dobrodošao u Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2018

Vlada Srbije odlučila je danas da do daljeg zabrani potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Hrvatske Damiru Krstičeviću ulazak u Srbiju, kao recipročnu meru zbog odluke hrvatskih vlasti da zabrane ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu...U saopštenju posle sednice navodi se da je Vlada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Srbija uvela zabrane Hrvatskoj: Merom na mjeru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2018

Vlada Srbije odlučila je da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.