Konkurs za podršku najboljim idejama u Nišu

Izvor: Megafon.co, 07.Mar.2021, 12:25

Konkurs za podršku najboljim idejama u Nišu

Otvoren je prvi konkurs Lokalne fondacije Niš (LFN) za podršku najboljim idejama građana. LFN želi da pruži podršku komšijama, aktivnim Nišlijama koji su spremni da pokrenu pozitivne promene u svojoj ulici, naselju i gradu. Ovim konkursom biće podržane inicijative koje doprinose razvoju Niša i povećanju kvaliteta života u zajednici. To mogu biti inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrška kulturi i umetnosti, unapređenje javnih prostora i razvoj sporta. Konkurs je otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << do 31. marta.
LFN je nastala sa idejom da poveže ljude različitih interesovanja i profesija. Da omogući građanima Niša prostor za aktivno udruživanje. Da obezbedi podršku za rešavanje problema u lokalnoj zajednici koje građani ne mogu sami da reše. Ideja je da se spoje ljudi koji imaju ideje sa društveno odgovornim kompanijama i ljudima koji imaju sredstva, vreme i znanje da te ideje sprovedu u delo.
Ko može da se prijavi? Podrška je namenjena udruženjima građana i neformalnim grupama koje:
Pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti;Zastupaju opšte interese svoje zajednice;Deluju na teritoriji Grada Niša;Ne postoje duže od 10 godina. Pod neformalnim grupama misli se na grupe od najmanje troje ljudi, koje su okupljene oko rešavanja problema u lokalnoj zajednici i nisu formalno registrovane.
Šta podržava LFN? Oblasti koje Lokalna fondacija Niš podržava su obrazovanje, kultura, javni prostori, sport i umetnost. Ovo ne sprečava ljude da predlože ideju i iz drugih oblasti značajnih za grad, kažu u Fondaciji.
Sredstva Кonkursa ne mogu biti upotrebljena za podršku pojedincima, javnim institucijama i preduzećima. Osim toga, ne mogu se koristiti za aktivnosti političkih partija, aktivnosti koje promovišu i zagovaraju diskriminaciju po bilo kom osnovu. Ne mogu da se koriste za zagovaranje određene religije, humanitarnu pomoć ili kupovinu drugih dobara radi njihove distribucije.
Iznos sredstava koji se dodeljuje kreće se od minimalnih 20.000 dinara do maksimalnih 120.000 dinara po projektu.
Prijava Projekat može da traje do šest meseci. Prijavni formular se nalazi na sajtu LFN. Zainteresovani građani treba da predstave svoju ideju popunjavanjem formulara i pošalju elektronski, na adresu info@fondacijanis.rs do 31. marta 2021. godine.
Nakon kraja roka za slanje predloga, Selekcioni odbor će pregledati i oceniti sve pristigle ideje i predloge građana. Predstavnici svih predloženih projekata koji uđu u uži izbor za odobravanje donacije, biće obavešteni najkasnije do 10. aprila i pozvani na intervju kako bi detaljnije obrazložili svoju ideju i plan realizacije.
Selekcioni odbor čine istaknuti pojedinci iz oblasti biznis sektora, medija, organizacija civilnog društva i javnih institucija. Odbor će nezavisno donositi odluku o idejama kojima treba dati podršku, u skladu sa ciljevima, vizijom i vrednostima Lokalne fondacije Niš.
Svi aplikanti mogu da dobiju detaljnije informacije o konkursu slanjem poruke ili pitanja na e-mail adresu info@fondacijanis.rs ili posredstvom naloga LFN na društvenim mrežama. Podršku radu Lokalne fondacije Niš pružaju Trag fondacija i fondacija Čarls Stjuart Mot.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.