Kongres SAD nije podržao vojnu intervenciju u Venecueli

Izvor: B92, 13.Feb.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres SAD nije podržao vojnu intervenciju u Venecueli

Američki Kongres nije podržao vojnu intervenciju SAD u Venecueli, izjavio je šef komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma Eliot Engel.

"Vojna intervencija nije moguća opcija. Kongres je taj koji odlučuje gde i kada će američke snage biti iskorišćene u svetu“, rekao je.

Ranije su predstavnici američke administracije saopštili da se razmatra upotreba vojne sile kada je reč o rešavanju pitanja u Venecueli.

Prethodno su ruske vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upozorile predstavnike Vašingtona da se ne mešaju u unutrašnja pitanja Venecuele, što uključuje i eventualnu vojnu intervenciju.

I šef ruske diplomatije Sergej Lavrov lično je upozorio američkog državnog sekretara Majka Pompea da bi svako mešanje u unutrašnje stvari Venecuele predstavljalo kršenje međunarodnog prava.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.