Pao dogovor o Vladi Crne Gore

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 12:20

Pao dogovor o Vladi Crne Gore

Podgorica -- Na današnjem sastanku mandatara za sastav nove crnogorske vlade Zdravka Krivokapića dogovoren je koncept ekspertske vlade.

"Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa svojim predlogom o kojem će se izjasniti stranke", navodi se u zajedničkom saopštenju učesnika sastanka, prenose podgoričke Vijesti.

Saopštenje su, pored Krivokapića, potpisali učesnici sastanka - lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Knežević, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i potpredsednik Demokrata Momo Koprivica.

"Na današnjem sastanku potvrđen je naš raniji dogovor o izboru nove Vlade, koju će podržati tri koalicije koje su pobedile na parlamentarnim izborima 2020. godine. Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa vlastitim predlogom o kojem će se izjasniti stranke", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da je na sastanku dogovoren koncept ekspertske vlade i da bi mandatar uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije i da do 8. novembra iznese svoj plan.

On je istakao da je podela resora na mandataru i da veruju da će on "izabrati najbolje ljude".

Sastanak koji je sazvan povodom konačnog formiranja vlade, kako je navedemno u pozivu, počeo je minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Inače, sastanak mandatara Crne Gore Zdravka Krivokapić sa predstavnicima koalicija o formiranju nove vlade počeo je minutom ćutanja zbog smrti mitropolita Amfilohija.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Vladimir Joković, Miodrag Lekić, Dritan Abazović i Momo Koprivica.

Tema sastanak bila je konačno formiranje nove vlade.

Razgovori su se vodili iza zatvorenih vrata.

Inače, podele resora i personalna rešenja na čelu budućih ministarstava Vlade Crne Gore tačka je sporenja nove većine sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počeo sastanak mandatara Krivokapića sa predstavnicima koalicija: Minut ćutanja za Amfilohija

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020

Razgovori se vode iza zatvorenih vrata..Minutom ćutanja zbog smrti mitropolita Amfilohija počeo je sastanak mandatara Crne Gore Zdravka Krivokapić sa predstavnicima koalicija o formiranju nove vlade...Sastanku prisustvuju Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Vladimir Joković, Miodrag...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.