Kon: Srbija ulazi u nepovoljnu epidemiološku situaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 13:27

Kon: Srbija ulazi u nepovoljnu epidemiološku situaciju

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da Srbija ulazi u nepovoljnu epidemiološku situaciju, koja ima elemente i vanredne epidemiološke situacije, a posebno kada je reč o popunjenosti bolnica.

Kon je rekao da od rezultata već usvojenih mera – obaveze da se nose maske u zatvorenim prostorima, zabrane okupljanja više od 10 ljudi, ograničenja rada objekata u Beogradu – zavisi da li će biti razmotrene i oštrije mere, uključujući karantin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je istakao da politika ne diktira koje zaštitne mere će biti predložene i da je to čista glupost, projektovanje u vglavi ostraćenih ljudi, prenosi portal Nova.rs.

"Dosta je više, ljudi, rasprave i politiziranja, počnite da nosite maske jer ovaj virus je ušao u populaciju i moramo zajedno da se izborimo sa njim", poručio je Kon.

Kako je naveo, zaraza je prošla sve barijere i virus je ušao u populaciju.

"U takvoj situaciji samo lud čovek sada odlazi na neka slavlja, ili u velika okupljanja. I sada i to što govorim može da se politizuje, jer to 'kači' dešavanja – proteste koji se odvijaju u Beogradu i drugim gradovima", naveo je Kon.

On je dodoa da je tražio reviziju statističkih podataka o epidemiji korona virusa u Srbiji i da je moguće da su u pravu i novinari BIRN, koji su prvi objavili da se podaci prikrivaju, ali i državni organi koji su demantovali

novinarske izveštaje.

"Stvar je u tome što je nejasno kako se ti podaci obrađuju, što znači da mora da se poboljša aplikacija koja ih prikuplja ili da počnemo da ih peške' prikupljamo, kao nekada", rekao je Kon

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kon odgovara na važna pitanja o koronavirusu: Da li nas antitela zaista štite? VIDEO

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 12:08

Član kriznog štaba, epidemiolog doktor Predrag Kon, objasnio je sve što bi nas trenutno moglo zanimati u vezi sa koronavirusom...Na pitanje da li ima testova za one koji hoće da se testiraju na lični zahtev, doktor Kon je rekao da "testova ima, ali da je pitanje koliko su prioritetni danas", jer...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.