Kon: Pokazujemo da ne umemo da poštujemo mere VIDEO

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 09:54

Kon: Pokazujemo da ne umemo da poštujemo mere VIDEO

Epidemiolog Predrag Kon izrazio je zabrinutost zbog opuštanja ljudi i nepoštovanja preporuka nakon ukidanja vanrednog stanja.

"Brojke su dobre i sve što gledamo jeste dobro, ali ponašanje nije u skladu sa onim što je trenutna situacija. Mi sasvim sigurno još uvek imamo virus u cirkuaciji", rekao je Kon u Jutarnjem programu TV Prve.

Prvih dana po popuštanju mera bio je zadovoljan siutacijom, pogotovu u javnom prevozu.

"Jako me zabrinjava previranje - >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političko, ozbiljno, jer takvi javni masovni skupovi su pouzdana mesta gde može da dođe do prenošenja virusa. Da li su skupovi politički ili nisu, sasvim je svejedno."

Oni koji poštuju najviše mere jesu stariji, koji su postali svesni da su najugroženiji.

"Pokazujemo da ne umemo da poštujemo mere i da bi trebalo da nam bude obavezno nošenje maski i druge mere", istakao je Kon.

Za nepoštovanje mera kaže da ne oseća nikakvu ličnu odgovornost, ali dodaje: "Da sam zabrinut - jesam."

"Ovu zabrinutost ćemo izraziti, verujem da će i ostale kolege, i to je nešto čime se završava uticaj stručnog dela Kriznog štaba."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.