Kon: Za pet dana u Beogradu u kovid ambulanti po 3.325 građana dnevno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 10:51

Kon: Za pet dana u Beogradu u kovid ambulanti po 3.325 građana dnevno

U Beogradu se prosečno za pet dana, od 29. juna do 3. jula, u kovid ambulantu javilo 3.325 građana na dnevnom nivou, od toga nakon svih pregleda, za 73 odsto, odnosno 2.433 osobe dnevno se radi ispitivanje, kaže epidemiolog Predrag Kon.

Dodaje da je u Beogradu nepovoljna epidemiološka situacija i da nema pokazatelja da se ona popravlja.

U tom period po domovima zdravlja uzeto je 5.062 uzoraka za PCR testiranje, od kojih je 3.155 uzeto od onih koji imaju sumnju na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kovid-19, i to su oni od kojih su prvi put uzeti testovi.

Kon je na TV Prva rekao da je u Klinici za infektivne bolesti uzeto 520 briseva na PCR test.

Naveo je da je kovid-19 potvrđen u 11 predškolskih ustanova i u tri privatna dečija vrtića, ukupno kod 25 zaposlenih i 14-oro dece.

Kon kaže da je od 12. juna do 4. jula u Studentskoj poliklinici bilo 647 uzetih briseva i 303 je bilo pozitivnih.

Više od četvrtine kovid pozitivnih studenta je bilo u privatnom smeštaju, 35 do 40 njih je sa stalnim prebivalištem u Beogradu, četvrtina je iz studentskih domova.

"Jedan broj studenata je smešten u odvojenom domu 'Stevan Čolović' njih oko 40. Taj dom je sad već popunjen, pokušava se da se prebaci na novi dom 'Jelica Milovanović'. Studenti iz domova, dok čekaju rezultate, vraćaju se, jer još ne postoje kapaciteti za smeštaj studenta koji imaju posebne tegobe. To će se obezbediti sa domom 'Jelica Milovanović'", rekao je Kon.

Povodom navoda o razlici u podacima o broju umrlih od virusa korona, Kon je rekao da je za postavljanje toga kao glavnog problema ovog društva potpuno neprikladno vreme i ostrašćeno je govoriti o tome u ovom trenutku.

"Istina je najvažnija i uvek tu, jer medicinska dokumentacija postoji", rekao je Kon i naveo da će biti revizije podataka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kon razočaran: Ako zdravstveni sistem pukne, idemo ponovo u karantin

Izvor: Luftika.rs, 07.Jul.2020

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa i epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je epidemiološka situacija u Beogradu izuzetno loša i da nema naznaka da se menja na bolje.. U razgovoru za Tv Prva Kon je pričao o primetnom povećanju broja ljudi koji dolaze na testiranje u beogradske...

Nastavak na Luftika.rs...

Kon: Ako dođe do kolapsa zdravstva, ponovo karantin

Izvor: OkRadio.rs, 07.Jul.2020

Epidemiološka situacija u Beogradu je nepovoljna i za sada nema pokazatelja to da se ona popravlja, izjavio je član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, gostujući na TV Prva. Prema njegovim rečima, nošenje maski je zamena za karantin, koji, kako je naglasio, može da se vrati, ukoliko se desi...

Nastavak na OkRadio.rs...

"JOŠ SE RAZMIŠLJA O POLICIJSKOM ČASU" Dr Kon: Situacija u Beogradu se popravlja, ali tužan sam zbog onog što se sinoć desilo

Izvor: Blic, 08.Jul.2020, 10:02

"Ima pokazatelja da se situacija popravlja u Beogradu, u poslednja tri dana imamo oko 300 do 450 onih koji su testirani sa sumnjom na virus, pre toga smo imali u proseku oko 600, čak i više dnevno – rekao je jutros epidemiolog Predrag Kon za N1.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.