Kompanija DRÄXLMAIER Group odriče se državne pomoći namenjene poslodavcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 14:32

Kompanija "DRÄXLMAIER Group" odriče se državne pomoći namenjene poslodavcima

Menadžment „DRÄXLMAIER Group“ Srbija odlučio da se odrekne pomoći koju je Vlada Republike Srbije namenila poslodavcima u vidu paketa poreskih olakšica i isplate pola minimalne zarade za svakog zaposlenog, saopšteno je iz ove kompanije.

„DRÄXLMAIER Group, iako u teškoj ekonomskoj situaciji zbog duže obustave rada, i dalje će zarade svojim zaposlenima isplaćivati isključivo iz sopstvenih sredstava i to u redovnim rokovima, kao što je to i do sada činila. Ovom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << želimo da se zahvalimo svim našim zaposlenima što su u vreme vanrednog stanja i prinudnog odmora iskazali veliki nivo strpljenja i razumevanja za poteškoće u kojima se poslodavac našao usled pandemije koronavirusa”, rekao je Kai Mussmann, generalni direktor.

„Radujemo se početku rada za našeg nemačkog premijum klijenta sredinom ove nedelje i ponovnom susretu sa našim zaposlenima u proizvodnim pogonima”, dodao je on.

U saopštenju se navodi i da ova kompanija u Zrenjaninu posluje od 2008. godine i da je jedan od najvećih poslodavaca u regionu, koji trenutno zapošljava više od pet hiljada ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Drakslmajer neće uzeti državnu pomoć za radnike

Izvor: Danas, 12.Maj.2020, 13:29

Menadžment Drakslmajer Group Srbija odlučio je da se odrekne pomoći koju je Vlada Srbije namenila poslodavcima u vidu paketa poreskih olakšica i isplate pola minimalne zarade za svakog zaposlenog.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.