Predsednik Komore javnih izvršitelja: Izvršavamo presude suda, ne koristimo silu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 14:00

Predsednik Komore javnih izvršitelja: Izvršavamo presude suda, ne koristimo silu

Povodom reakcija javnosti zbog prinudnog iseljenja iz stana na Bežanijskoj kosi pukovnika Gojka Lalovića i njegove porodice, iz Komore javnih izvršitelja ukazuju da izvršitelji postupaju po pravosnažnim sudskim presudama i nikada ne upotrebljavaju silu.

"Izvršelji ne primenjuju silu. Naprotiv. Jedina brutalnost se primenjuje prema njima na terenu, kao i putem društvenih mreža i medija na kojima se iznose zaprepašćujući pozovi na linč izvršitelja koji samo izvršavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravosnažne presude sudova", rekao je za Tanjug predsednik Komore javnih izvršitelja Bojan Kostić.

On je podsetio da dužnik ima rok od 30 dana za dobrovoljno iseljenje, nakon čega se pristupa prinudnom izvršenju, odnosno iseljenju.

U slučajevima kada dužnik onemogućava sprovođenje izvršenja, odnosno ne želi da se iseli, izvršitelji imaju mogućnost da u pomoć pozovu policiju, ukazao je Kostić.

Takođe smatra da su neosnovani zahtevi dela opozicione javnosti da se ponovo menja Zakon o izvršenju i obezbeđenju, koji je poslednjim izmenama od 1. januara 2020. propisao da se zabranjuje izvršenje na nepokretnostima u predmetima gde je dug na osnovu komunalnih potraživanja do 5.000 evra.

Slučaj pukovnika Lalića pokrenuo je različite komentare dela javnosti kada je u pitanju iseljenje iz stana zbog duga.

Inače, postupak izvršenja na stanu u kojem je živeo sprovden je na osnovu pravosnažne presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu jer Lalović nije uplatio 58 odsto vrednosti stana, na koje je bio obavezan ugovorom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Komora javnih izvršitelja: Iseljenje pukovnika Lalovića u skladu sa zakonom

Izvor: N1 televizija, 19.Apr.2021

Komora javnih izvršitelja saopštila je da je javni izvršitelj u slučaju iseljenja pukovnika Gojka Lalovića u četvrtak, u svemu postupio u skladu sa Zakonom i rešenjem suda.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.