Komite zovu na rušenje vlasti, hoće crnogorski dogovor

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 15:53

Komite zovu na rušenje vlasti, hoće "crnogorski dogovor"

PKS pozvao je sve partije, intelektualnu elitu, predstavnike manjinskih naroda na "crnogorski dogovor" o rušenju aktuelne vlasti i raspisivanje izbora.

Nezadovoljni podrškom i razumevanjem međunarodne zajednice za, kako navode, opravdani bunt u Crnoj Gori i najavom mitropolita Joanikija o gradnji kapele na Lovćenju i o uvođenju veronauke u škole, Patriotski komitski savez (PKS) pozvao je danas sve partije, intelektualnu elitu, predstavnike manjinskih naroda na "crnogorski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovor" o rušenju aktuelne vlasti i raspisivanje parlamentarnih izbora.

IZ PKS su saopštili da bi tim "crnogorskim dogovorom" trebalo da se zaborave sve dosadašnje nesuglasice, optužbe i nadgornjavanja - do okončanja rušenja, kako su naveli, odnarođene vlasti.

Iz PKS, inače bliske šefu crnogorske države Milu Đukanoviću, pozvali su građane, sva udruženja i dijasporu da u svojim sredinama "javno podrže pravo Crne Gore da u 21. veku bude sekularna i građanska država svih".

"Pozivamo građane da podrže svaki crnogorski dogovor i da zajedno doprinesemo raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao krajnjeg cilja, na kojima bi porazili ove nacionalističke i asimilatorske snage, koje Crnu Goru guraju u propast, i to ne samo u nacionalnom, već i svakom drugom smislu - egzistencijalnom, zdravstvenom, socijalnom, obrazovnom, kulturnom", navodi se u saopštenju

"Međunarodna zajednica, posebno Evropska unija, ne daje dovoljno podrške borbi za univerzalna ljudska i građanska prava, posebno pravo na slobodu veroispovesti nacionalnih Crnogoraca, niti u dovoljnoj meri razume opravdani bunt u državi", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima, posle sednice predsedništva ovog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crnogorske komite pozivaju na dogovor o rušenju vlasti

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2021

PODGORICA - Nezadovoljni podrškom i razumijevanjem međunarodne zajednice za, kako navode, opravdani bunt u Crnoj Gori i najavom mitropolita Joanikija o gradnji kapele na Lovćenju i uvođenja vjeronauke u školama, Patriotski komitski savez (PKS) pozvao je danas sve partije, intereltualnu elitu ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.