Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija podržala osnovni tekst predloženog zakona, bivši borci nezadovoljni

SARAJEVO - Komisija za usaglašavanje različito usvojenih tekstova Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica u Parlamentu Federacije BiH /FBiH/ danas je na sjednici u Mostaru podržala osnovni tekst zakona koji je predložila federalna Vlada, a usvojen je u oba doma federalnog parlamenta.

"Komisija je dala prolaz isto tako amandmanima koji su usvojeni u Predstavničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali sastavni dio teksta zakona. Dali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u oba doma", izjavio je nakon sjednice predsjednik Komisije Jasenko Tufekčić.

Obraćajući se bivšim pripadnicima Armije BiH i HVO koji nisu zadovoljni ishodom ove sjednice, Tufekčić je naveo da su potvrdili sve ono što su usaglasili na prošloj sjednici, te da će sutra ujutro sve što su usaglasili u pisanom obliku poslati svim članovima Komisije, da ne bi došlo do problema u vezi svega što su dogovorili.

Prema njegovim riječima, biće održan sastanak članova Komisije sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i njegovim zamjenicima, te rukovodstvom za zakazivanje sjednica kao i sa predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom, prenose federalni mediji.

Tufekčić je rekao da, kada je riječ o zakonu o demobilisanim borcima, "jedino Bošnjaci Livna nemaju rješenje da su demobilisani borci", te naglasio da je njegov uslov da neće biti zakona dok oni ne budu tako okarakterisani.

Borci su nezadovoljni epilogom sjednice parlamentarne Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca održane danas u Mostaru. Zbog toga su najavili da "idu na Bijaču", javlja N1.

Borci zaprijetili, ako ne puste njihove predstavnike na sjednicu Komisije, u zgradu Vlade FBiH u Mostaru ulaze na silu @N1infoSA pic.twitter.com/I2UIgcLuqg

#Mostar trenutno. Nerviza raste. @adisa_imamovic pic.twitter.com/fVuVYUqjT7

Podsjećamo, prvobitno je najavljeno da će sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH biti održana u Sarajevu.

Demobilisani borci, kada su čuli za promjenu, uputili su se pred zgradu Vlade FBiH u Mostaru.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.