Komisija odlučila: Predsednik Bugarske nije sređivao poslove za svoju suprugu

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija odlučila: Predsednik Bugarske nije "sređivao" poslove za svoju suprugu

Bugarska Komisija za borbu protiv korupcije i nezakonito stečenu imovinu zaključila je da predsednik Rumen Radev nije bio u sukobu interesa.

Komisija je okončala je proceduru protiv njega.

Komisija je postupila po prijavi da je Radev zloupotrebio položaj dok je bio komandant vazduhoplovnih snaga kako bi dogovorio dva posla za svoju buduću suprugu, iako je jedan od poslova bio portparola vazdušnih snaga treba da obavlja vojno lice a ne ona kao civil. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prijava se odnosila i na to da je Radev 2010. navodno kupio stan od 143 kvadrata u Sofiji ispod tržišne cene, prenosi BTA.

Komisija je utvrdila da nema dokaza da je on prekršio zakon o sprečavanja sukoba interesa i odbacila prijavu kao neosnovanu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komisija: Bugarski predsednik nije namestio supruzi poslove

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2019

Bugarska Komisija za borbu protiv korupcije i nezakonito stečenu imovinu zaključila je da je predsednik Rumen Radev nije bio u sukobu interesa...Komisija je okončala je proceduru protiv njega...Komisija je postupila po prijavi da je Radev zloupotrebio položaj dok je bio komandant vazduhoplovnih snaga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.