Komesarijat demantuje vest o kupovini kuća migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komesarijat demantuje vest o kupovini kuća migrantima

Komesarijat za izbeglice i migracije u današnjem je saopštenju naveo da se na društvenim mrežama opet šire lažne vesti o tome da Komesarijat kupuje kuće migrantima sa Bliskog Istoka i Afrike.

Reč je, kako navode, o kupovini kuća i izgradnji stanova kroz Regionalni stambeni program za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje ni posle više od 20 godina izbeglištva nemaju krov nad glavom.

Lažnu vest prati slika dokumenta Komesarijata upućenog nadležnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministarstvu na saglasnost, a dokument je deo procedure sprovođenja Regionalnog stambenog programa kroz koji je do sada već stambeno zbrinuto više od 2.500 izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske, navodi se u saopštenju.

Iz Komesarijata podsećaju da nije prvi put da se na internetu na ovakav način manipuliše izbeglicama iz ratova devedesetih i da se time širi ksenofobija prema migrantima.

Komesarijat u saopštenju navodi da je zahvalan medijima koji pre preuzimanja lažnih vesti provere navode i poručuje da ostaje otvoren za istinito i blagovremeno informisanje javnosti o svim temama iz svoje nadležnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Komesarijat: Lažne vesti o kupovini kuća za migrante

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2019

Republički Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije upozorio je danas javnost da se na društvenim mrežama "opet šire lažne vesti" u kojima se navodi da to telo po Srbiji kupuje kuće namenjene migrantima sa Bliskog istoka i iz Afrike.  Navodeći da je u pitanju kupovina kuća i izgradnja stanova...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.