Komesarijat: Srbija može da primi onoliko izbeglica koliko uđe za tri dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komesarijat: Srbija može da primi onoliko izbeglica koliko uđe za tri dana

Srbija ima kapacitete da privremeno zbrine dvodnevni ili trodnevni priliv migranata, ako dođe do zatvaranja granica, rečeno je u Komesarijatu za izbeglice, a prenosi dnevnik "Danas" u izdanju od četvrtka.

Do broja o mogućnosti za smeštaj 6.000 izbeglica došlo se na osnovu podataka o prosečnom dnevnom prolazu migranata, rekli su u Komesarijatu.

U Srbiji će postojati 17 tranzitnih centara za migrante, a centri koji već sada mogu da prihvate migrante su u Aleksincu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Tutinu, Beogradu, Preševu i Subotici, a pored toga postoji i pet centara za smeštaj tražilaca azila - Krnjača, Sjenica, Tutin, Bogovađa i Banja Koviljača.

Kako su naveli, "centri su namenjeni za urgentni prihvat i zbrinjavanje, ali nema reči o zadržavanju, već je reč o tranzitnim centrima".

U Komesarijatu su pojasnili da se za tranzitne centre koriste napušteni objekti - bivše fabričke hale, moteli koji nisu u upotrebi, bivše bolnice, napuštene zadruge ili nekadašnji kolektivni centri.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Ako zatvore granice, Srbija spremna za tri dana"

Izvor: B92, 10.Feb.2016

Beograd -- Srbija ima kapacitete da privremeno zbrine dvodnevni ili trodnevni priliv migranata, ako dođe do zatvaranja granica, navode iz Komesarijata za izbeglice...Do broja o mogućnosti za smeštaj 6.000 izbeglica došlo se na osnovu podataka o prosečnom dnevnom prolazu migranata, rekli su u Komesarijatu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.